polievka: Ako ryba vo vode

Polievka: Ako ryba vo vode

Hráškový krém so špenátom na vrchu bude zubáč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

mrazený, alebo čerstvý hrášok

špenát čerstvý

smotana na varenie

cesnak

šalotka

soľ

korenie

maslo

ryba – pstruh lososovitý

krutóny

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Polievka:

V hrnci osmažíme šalotku, cesnak, pridáme špenát a hrášok. Spolu orestujeme, zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie a necháme variť. Keď je hrášok aj špenát uvarený, zlejeme vodu a rozmixujeme. Pridáme smotanu na varenie a ďalej varíme. Dochutíme podľa potreby.

Filet:

Na panvici si roztopíme maslo. Filet zo pstruha si opečieme na masle a dochutíme soľou a korením. Podávame v polievke spolu s opraženými krutónmi. 

Tagy: Polievka