Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
kačacie prsia
lístkové cesto
maslo obyčajné
zemiaky
karfiol
smotana
hnedé šampiňóny
kačacia pečienka
horčica
prosciutto
špargľa
soľ
korenie
tymian
rozmarín
ružové korenie
jedlé kvety
pomaranče
olej
vajíčka - žĺtky
Postup:
Zemiaková kaša:
Do hrnca dáme variť smotanu, tymian, rozmarín a cesnak. Zemiaky a karfiol očistíme, osolíme a dáme variť. Po uvarení zemiaky a karfilol rozmixujeme a pridáme uvarenú smotanu z korenia a cesnaku.
Pomarančová omáčka:
Pomaranče odšťavíme do hrnca a necháme vyredukovať, pridáme džem, lyžičku horčice. Pridáme ružové korenie, med, soľ cukor a zjemníme smotanou a maslom.
Wellington:
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a zatiahneme. Na panvici si osmažíme pečienky, hodíme ich do mixéra, pridáme orestované a vysušené šampiňóny, ochutíme soľou a korením a rozmixujeme na paštétu. Pripravíme si lístkové cesto, ktoré potrieme horčicou, pripravenou paštétou a na vrch položíme prosciuto a kačacie prsia a zabalíme a potrieme žĺtkami. Dáme piecť cca na 250 stupňov 15 – 20 minút.
Ako prílohu pripravíme špargľu, ktorú povaríme cca 2- 5 minút, mala by byť polomäkká.