Hlavné jedlo: Čakali sme kravu, no prišla kačka...

Hlavné jedlo: Čakali sme kravu, no prišla kačka...

Kačací wellington so zemiakovo-karfiolovým pyré s oškvarkami a pomarančová omáčka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

kačacie prsia

lístkové cesto

maslo obyčajné

zemiaky

karfiol

smotana

hnedé šampiňóny

kačacia pečienka

horčica

prosciutto

špargľa

soľ

korenie

tymian

rozmarín

ružové korenie

jedlé kvety

pomaranče

olej

vajíčka - žĺtky

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zemiaková kaša:

Do hrnca dáme variť smotanu, tymian, rozmarín a cesnak. Zemiaky a karfiol očistíme, osolíme a dáme variť. Po uvarení zemiaky a karfilol rozmixujeme a pridáme uvarenú smotanu z korenia a cesnaku.

Pomarančová omáčka:

Pomaranče odšťavíme do hrnca a necháme vyredukovať, pridáme džem, lyžičku horčice. Pridáme ružové korenie, med, soľ cukor a zjemníme smotanou a maslom.

Wellington:

Kačacie prsia osolíme, okoreníme a zatiahneme. Na panvici si osmažíme pečienky, hodíme ich do mixéra, pridáme orestované a vysušené šampiňóny, ochutíme soľou a korením a rozmixujeme na paštétu. Pripravíme si lístkové cesto, ktoré potrieme horčicou, pripravenou paštétou a na vrch položíme prosciuto a kačacie prsia a zabalíme a potrieme žĺtkami. Dáme piecť cca na 250 stupňov 15 – 20 minút.

Ako prílohu pripravíme špargľu, ktorú povaríme cca 2- 5 minút, mala by byť polomäkká.

Tagy: Jedlo