Hlavné jedlo: Cestou z panvice do pekáča...

Hlavné jedlo: Cestou z panvice do pekáča...

Bravčová panenka v slaninke s rozmarínom a hubovo brusnicovou omáčkou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Bravčová panenka

Slanina

Soľ

Korenie

Rozmarín

Olej

Zmes sušených húb

Brusnicová omáčka

Smotana šľahačková

Zemiaky

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Zemiaky si uvaríme v osolenej vode. Panenku očistíme a v celku ochutíme soľou a korením. Obalíme v slaninke a zaistíme špáradlami. Pripravenú panenku sprudka opečieme na panvici z každej strany. Opečenú panenku zabalíme do alobalu a preložíme do pekáča a dáme piecť na pár minút do rozohriatej rúry. Vo výpeku z panenky si spravíme omáčku z namočených húb, do ktorým pridáme trochu brusnicovej omáčky, povaríme a zjemníme smotanou. Uvarené zemiaky pokrájame na väčšie kúsky, posolíme, pridáme maslo a tymian a dáme piecť do rúry. Panenku v strede ešte ružovú pokrájame na plátky a podávame s upečeným zemiakom, hubovou omáčkou a brusnicovou omáčkou. Dochutíme soľou a korením.

Tagy: Jedlo