Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Omáčka:
olivovový olej
šalotka
dubáky
smotana šľahačková 33 %
korenie
soľ
cesnak
petržlenová vňať
biele víno
Postup:
1. Orestujeme si šalotku na olivovom oleji
2. Pridáme dubáky, ktoré orestujeme a zakryjeme. Necháme ich dusiť. Ak sú dubáky udusené, podlejeme bielym vínom a necháme zredukovať.
3. Pridáme smotanu, premiešame a necháme zredukovať, aby sa prepojili chute.
4. Nasekáme si petržlenovú vňať a pridáme do omáčky. Necháme trošku povariť.
5. Dochutíme soľou, čierny korením, cesnakom
Teľacie medailónky:
teľacina
soľ
korenie
olivovový olej
Postup:
1. Mäso si okoreníme z každej strany
2. Rozpálime si panvicu s olivovým olejom
3. Mäso si sprudka opečieme z každej strany cca 3 minúty.
4. Odstavíme a zakryjeme alobalom a mäso necháme oddychovať.
Príloha k hlavnému jedlu:
baby zemiaky
olivový olej
soľ
koriander
Postup:
Male baby zemiačiky si umyjeme. Predvaríme ich vo vode zo soľou. Ak máme zemiaky predvarene, vodu zlejeme a necháme ich aby sa osušili. Pred podávaním si rozohrejeme panvicu s olivovým olejom a zemiačky prudko orestujeme. Orestované zemiačky si posypeme koriandrom.