Hlavné jedlo: Mliečniak

Hlavné jedlo: Mliečniak

Teľacie medajlónky s dubákmi a baby zemiačikmi.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Omáčka:

olivovový olej

šalotka

dubáky

smotana šľahačková 33 %

korenie

soľ

cesnak

petržlenová vňať

biele víno

Zdroj: TV JOJ

Postup:

1. Orestujeme si šalotku na olivovom oleji

2. Pridáme dubáky, ktoré orestujeme a zakryjeme. Necháme ich dusiť. Ak sú dubáky udusené, podlejeme bielym vínom a necháme zredukovať.

3. Pridáme smotanu, premiešame a necháme zredukovať, aby sa prepojili chute.

4. Nasekáme si petržlenovú vňať a pridáme do omáčky. Necháme trošku povariť.

5. Dochutíme soľou, čierny korením, cesnakom

Teľacie medailónky:

teľacina

soľ

korenie

olivovový olej

Postup: 

1. Mäso si okoreníme z každej strany

2. Rozpálime si panvicu s olivovým olejom

3. Mäso si sprudka opečieme z každej strany cca 3 minúty.

4. Odstavíme a zakryjeme alobalom a mäso necháme oddychovať.

Príloha k hlavnému jedlu:

baby zemiaky

olivový olej

soľ

koriander

Postup: 

Male baby zemiačiky si umyjeme. Predvaríme ich vo vode zo soľou. Ak máme zemiaky predvarene, vodu zlejeme a necháme ich aby sa osušili. Pred podávaním si rozohrejeme panvicu s olivovým olejom a zemiačky prudko orestujeme. Orestované zemiačky si posypeme koriandrom.