Hlavné jedlo: Vešeľový trojboj

Hlavné jedlo: Vešeľový trojboj

Knedlík, kapusta, mäso.

Ochutnajte u vás recept z Bez servítky!

Domáci knedlík:

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky

štipka soli

cca pol litra mlieka

droždie

1 pol. lyžica cukru

Postup:

Urobíme kvas z mlieka, droždia a cukru d,o múky pridáme soľ a kvások, všetko premiešame a dáme kysnúť (cca 30 minút), rozdelíme na 3 časti a vypracujeme knedle, ktoré následne dáme do parného hrnca na dobu cca 20 minút, po vybratí potrieme olejom.

Kapusta:

Potrebujeme:

1 ks červená kapusta

cibuľa

korenie

kmín mletý

soľ

olej

cukor

ocot

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Nakrájame na drobno kapustu, ktorú pridáme k podusenej cibuľke, pridáme korenie a dusíme do polomäkka, pridáme trošku cukru, podľa chuti dochutíme octom a odstavíme.

Mäso:

Potrebujeme:

krkovička

bôčik

cesnak

soľ

kmín

poper

paprika červená

cibuľa

masť (olej)

Postup: 

Umyté mäso prešpikujeme cesnakom, z oleja, červenej papriky, soli, korenia si spravíme marinádu, ktorou ponatierame mäso, mäso dáme na pekáč, zasypeme nakrájanou cibuľkou, prikryjeme alobalom a pečieme na 220 ˚C 45 minút, následne odstránime alobal a dáme pripiecť, kým nie je mäsko mäkké.