Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Domáci knedlík:
Potrebujeme:
1 kg polohrubej múky
štipka soli
cca pol litra mlieka
droždie
1 pol. lyžica cukru
Postup:
Urobíme kvas z mlieka, droždia a cukru d,o múky pridáme soľ a kvások, všetko premiešame a dáme kysnúť (cca 30 minút), rozdelíme na 3 časti a vypracujeme knedle, ktoré následne dáme do parného hrnca na dobu cca 20 minút, po vybratí potrieme olejom.
Kapusta:
Potrebujeme:
1 ks červená kapusta
cibuľa
korenie
kmín mletý
soľ
olej
cukor
ocot
Postup:
Nakrájame na drobno kapustu, ktorú pridáme k podusenej cibuľke, pridáme korenie a dusíme do polomäkka, pridáme trošku cukru, podľa chuti dochutíme octom a odstavíme.
Mäso:
Potrebujeme:
krkovička
bôčik
cesnak
soľ
kmín
poper
paprika červená
cibuľa
masť (olej)
Postup:
Umyté mäso prešpikujeme cesnakom, z oleja, červenej papriky, soli, korenia si spravíme marinádu, ktorou ponatierame mäso, mäso dáme na pekáč, zasypeme nakrájanou cibuľkou, prikryjeme alobalom a pečieme na 220 ˚C 45 minút, následne odstránime alobal a dáme pripiecť, kým nie je mäsko mäkké.