Predjedlo: Orava na Havaji

Predjedlo: Orava na Havaji

Parenicový šalát s ananásom a majonézou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1 parenica

1/2 šunková saláma

1 plechovka ananásu

1 plechovka kukurice

4 vajíčka uvarené natvrdo

stonkový zeler

jarná cibuľka

majonéza

soľ

korenie

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Všetko nakrájame na malé kúsky, zmiešame spolu, dochutíme.

Cesnakové trojuholníky:

Cesto:

800 g polohrubej múky

1 dl oleja

1/2 l mlieka

50 g kvasníc

lyžička cukru na kvások

1 polievková lyžica múky

Postup: 

Vymiesime a necháme kysnúť.

Plnka:

1 margarin

1 polievková lyžica soli

2 hlávky cesnaku

2 žĺtky

Postup: 

Všetko spolu zmiešame. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 častí, necháme ešte trošku kysnúť, rozvaľkáme, potrieme plnkou, zrolujeme a krájame na trojuholníky a upečieme.

Tagy: Predjedlo