Hlavné jedlo: Keď sa koreň stretne s alkoholom

Hlavné jedlo: Keď sa koreň stretne s alkoholom

Bravčové líčka na koreňovej zelenine a červenom víne a zemiakové pyré.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

10 bravčových líčok

5 x mrkva

5 x petržlen

zeler

cesnak

cibuľa

slanina

soľ

korenie

bobkový list

paradajkový pretlak

červené víno

bravčová masť

cukor

zemiaky

mlieko

maslo

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Líčka umyjeme očistíme. Na panvicu dáme bravčovu masť, zavrieme líčka z každej strany. Zeleninu a slaninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, orestujeme na panvici. Podlejeme vínom, pridáme paradajkový pretlak, dochutíme troskou cukru a zmes vylejeme na mäso. Dáme piecť na asi 2 hodiny. Po upečení odoberieme zeleninu a rozmixujeme ju. -

Zemiaková kaša:

Zemiaky očistíme, nakrájame, dáme do hrnca, zalejeme vodou a mliekom, pridáme soľ, keď sú uvarené, scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ a rozmixujeme.