Hlavné jedlo: Bŕ, bŕ.…

Hlavné jedlo: Bŕ, bŕ.…

Bravčová panenka v lístkovom ceste

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Bravčová panenka

zemiaky (najlepšie typu C)

slanina

schwarzwaldzská šunka

slivkový džem

škorica celá

maslo

víno červené

cibuľa

cesnak

alobal

soľ

korenie

slnečnicový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Panenku osolíme, okoreníme. Vytvoríme si ‘’pesto’’ z pretlačeného cesnaku, oleja, vody. Potrieme panenku pestom. Naskladáme si slaninou so schw. šunkou a obalíme v tom panenku. Panenku dáme zatiahnuť na panvicu cca 10. min opekáme, kým slanina nebude do chrumkava. Preložíme na pekáč a pečieme pri 200C ešte 8 - 10min. Zemiaky uvaríme v osolenej vode, keď sú hotové mierne ich roztlačme. Opražíme si cibuľku, ku ktorej neskôr pridáme zemiaky a osmahneme túto zmes na oleji. Na panvici si rozohrejeme maslo, zaprášime ho múkou, pridáme slivkový džem. Podlejeme červeným vínom, vodou a pridáme celu škoricu. Podľa chuti osolíme/ocukríme. Redukujeme až na omáčku.

Tagy: Jedlo