Hlavné jedlo: Bačov kyslý úsmev

Hlavné jedlo: Bačov kyslý úsmev

Pečená krkovička na kyslej kapuste so zemiakmi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Krkovička bez kosti 2,5 kg

Kyslá kapusta 1 kg

Korenie mleté čierne

Cesnak 1 ks

Cibuľa 1 ks

Zemiaky 2,5 kg

Maslo

Červená paprika mletá

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do sklenej misy rozložíme kyslú kapustu, položíme na ňu krkovičku, ktorú napicháme cesnakom a cibuľou, potrieme olejom, nasolíme, posypeme korením a červenou paprikou. Dáme piecť na 3 hodiny na 160 °, potom odkryjeme a pečieme na 220 ° 15 - 20 min. Zemiaky nakrájame na väčšie kocky. dáme variť do osolenej vody, varíme na al dente a potom ich poštucháme, na panvičku si dáme olej a na jemno nakrájanú cibuľu, keď bude do sklovita, pridáme 1 lyžičku červenej sladkej papriky mletej. Pridáme do zemiakov, zamiešame a podávame.

Tagy: Jedlo