Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Kilo žabích stehienok
Hladká múka
Soľ, korenie, cesnak
Provensálske bylinky
Petržlenová vňať
Maslo
Postup:
Žabie stehienka rozkrojíme uprostred na 2 samostatné stehienka. Posolíme a okoreníme. Všetky potom obalíme v hladkej múke, do ktorej pridáme tiež štipku soli. Stehienka vyprážame na rozpálenej panvici asi 6 minút, potom uložíme na plech a dáme piecť pri 180 stupňoch na pár minúť do rúry. Zatiaľ si na panvici roztopíme maslo, pridáme pretlačený cesnak a bylinky Stehienka vyberiem z rúry a okúpeme ich v roztopenom masle.
Príloha:
čerstvé mleté korenie
7 strúčikov cesnaku
soľ
12 stoniek rozmarínu
5 lyžíc olivového oleja
10 zemiakov
Postup:
Predvarené zemiaky nakrájame a dáme na plech. V miske zmiešajme olej, rozmarín, roztlačený cesnak, soľ a korenie. Zmesou namarinujeme zemiaky zo všetkých strán, rozložíme na plech s papierom na pečenie a necháme piecť pri 200 stupňoch asi 25 - 30 minút.