Hlavné jedlo: Kto neskáče, nie je Čech

Hlavné jedlo: Kto neskáče, nie je Čech

Žabie stehienka vyprážané s baby zemiakmi a rozmarínom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Kilo žabích stehienok

Hladká múka

Soľ, korenie, cesnak

Provensálske bylinky

Petržlenová vňať

Maslo

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Žabie stehienka rozkrojíme uprostred na 2 samostatné stehienka. Posolíme a okoreníme. Všetky potom obalíme v hladkej múke, do ktorej pridáme tiež štipku soli. Stehienka vyprážame na rozpálenej panvici asi 6 minút, potom uložíme na plech a dáme piecť pri 180 stupňoch na pár minúť do rúry. Zatiaľ si na panvici roztopíme maslo, pridáme pretlačený cesnak a bylinky Stehienka vyberiem z rúry a okúpeme ich v roztopenom masle.

Príloha:

čerstvé mleté korenie

7 strúčikov cesnaku

soľ

12 stoniek rozmarínu

5 lyžíc olivového oleja

10 zemiakov

Postup: 

Predvarené zemiaky nakrájame a dáme na plech. V miske zmiešajme olej, rozmarín, roztlačený cesnak, soľ a korenie. Zmesou namarinujeme zemiaky zo všetkých strán, rozložíme na plech s papierom na pečenie a necháme piecť pri 200 stupňoch asi 25 - 30 minút.

Tagy: Jedlo