Hlavné jedlo: Oranžová rošáda

Hlavné jedlo: Oranžová rošáda

Kačacie prsia so sladkými zemiakmi na pomarančoch.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

6 kusov suvidovaných kačacích pŕs

6 kusov sladkých zemiakov

100 g masla

2 dcl mlieka

Soľ

Omáčka:

1 ks šalotky

20 g masla

1 pl medu

80 ml červeného vínneho octu

20 ml brandy

Kôrka z jedného pomaranču

Šťava z jedného pomaranču

Štipka chilli

Štipka soli

20 g studeného masla

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Kačacie prsia položíme kožou na studenú panvicu a necháme pražiť 5 minút z jednej strany, 5 minút z druhej strany. Batáty našúpeme, nakrájame, necháme 15 minút variť v osolenej vode. Keď zmäknú, vylejeme vodu, pridáme roztopené maslo, soľ a mixérom vymixujeme do hladka, podávame- Pri omáčke si nakrájame šalotku, necháme pražiť aj s maslom na panvici do hneda, pridáme med, vínny ocot, brandy, miešame, pridáme kôru z pomaranča, šťavu z pomaranča, chilli a soľ, presunieme z plameňa na chladnejšie miesto a po vychladnutí pridáme maslo, zamiešame a podávame.

Tagy: Jedlo