Polievka: Z dreveného súdka

Polievka: Z dreveného súdka

Kapustnica.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

bravčová masť

cibuľa

bravčové mäso

údená červená mletá paprika

mletá rímska rasca

bobkový list

nové korenie

čierne korenie

sušené hríby

údené domáce rebrá

zemiaky

výpek - aspik z pečeného mäsa

sudová kapusta,

domáce klobásy

sušené slivky

kyslá smotana

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na spenenú cibuľu na bravčovej masti dáme bravčové mäso stehno, zaprášime údenou červenou mletou paprikou, pridáme mletú rímsku rascu, bobkový list, nové korenie, čierne korenie, keď sa mäso zatiahne dáme zabarené vriacou vodou sušené hríby, údené domáce rebrá, zemiaky na kocky a výpek - aspik z pečeného mäsa, zalejeme vriacou vodou a zavrieme. Po 20 mín.v tlakovom hrnci pridáme domácu sudovú kapustu, domáce klobásky na kolieska, sušené slivky, podľa potreby osolíme (my nie, lebo bolo slané údené a kapusta) a necháme ešte 15 minút variť, do tanierov pridávame na vrch kyslú 16 % smotanu

Tagy: Polievka