Dezert: Pól na pól a horké.

Dezert: Pól na pól a horké.

Brownies.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

5 vajíčok

cukor

kakao 

horká 70 % čokoláda

šľahačková smotana

kypriaci prášok

oriešky

citrón

ovocie (jahody maliny)

cukor

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď je hmota tekutá a lesklá, odložíme ju bokom, aby trochu vychladla. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Vo väčšej miske spolu vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Potom do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao a zľahka zapracujeme tak, aby sme stratili čo najmenej vzduchu. Proces opatrného zamiešania opakujeme aj s čokoládovo-maslovou zmesou. A pridaním nasekaných orieškov Vymiešané cesto nalejeme do hlbšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Brownies pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 25 minút. Okraje by mali byť pevné a stred by sa mal ešte trochu triasť, keď vyberáme koláč z rúry. Koláč necháme vychladnúť v plechu 15-20 minút a môžeme servírovať. Chutí vynikajúco samotný, ale ešte lepší bude s lyžicou čerstvo ušľahanej smotany, do ktorej pridáme citrónovú kôru príjemné zjemní smotanu a pod dezert si pripravíme ovocné pyré, ktoré pozostáva z cukru malín a jahôd do menšieho kastróla si pripravíme cukor, ktorý skaramelizujeme a do karamelu pridáme nakrájané maliny, jahody a všetko spolu predvaríme, až pokiaľ sa zmes úplne nezjemni a nebudú v nej veľké kusy ovocia.

Tagy: Dezert