Dezert: Baletka z Austrálie

Dezert: Baletka z Austrálie

Mini pavlovky.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

vajcia

štipka soli 

kukuričný škrob

citrón

cukor 

ovocie

maliny

jedlé kvety 

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Oddelíme žĺtka od bielok, ktoré vyšľaháme. Do bielok pridáme štipku soli, pomaly zapracujem cukor, citrón a kukuričný škrob. Vytvarujeme "pavlovky" a vložíme do trúby na 120 stupňov na 40 minút a budeme ich sušiť.

Krém:

Vymiešame šľahačku, mascarpone, citrónovú kôru a vanilkový lusk. Ozdobíme upečený korpus, ktorý musí byť vychladnutý.

 Na vrch dáme ovocie, jedlé kvety a oprášime prachom z malín. 

Tagy: Dezert