Predjedlo: Bao z Ázie

Predjedlo: Bao z Ázie

Ázijský street food.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Bao žemle:

kvások - mlieko, lyžička cukru, droždie

polohrubá múka

olej

štipka soli 

Zdroj: TV JOJ

Urobíme domáce bao žemle z kvásku. Na cesto zmiešame všetky suroviny - polohrubú múku, nakysnutý kvások, lyžičku oleja, štipku soli. Cesto má vyzerať ako na "knedlík". Keď cesto nakysne, poprášime múkou, vytvoríme pol centimetrovú placku. Hrnčekovým vrchom (väčší rozmer) vykrojíme tvar a ten sa rovná jednej bao žemle. Tie budeme naparovať, musia byť nadýchané. 

Zdroj: TV JOJ

Vytvoríme guacamolo:

paradajky

avokádo

červený cibuľka

koktejlové paradajky

soľ

čierne korenie

limetová šťava

Kačacie prsia

Kačacie prsia odblaníme a odstránime nadbytočnú kožu, netreba nám veľa masti a tuku. Prsia ochutíme čiernym korením - veľkými kusami. Smažíme a ochutíme ešte medom na panvici a pomarančovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky a plníme ním bao žemle, predtým dáme guacamole, mrkvičku, brusnicovú omáčku, chilli (podľa chuti).  

Tagy: Jedlo