Hlavné jedlo: 15 minútovka

Hlavné jedlo: 15 minútovka

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

víno červené 

olivový olej

kačacie prsia

zemiaky

soľ, korenie

tekvica hokkaido

maslo

čierna šošovica

baby karotka

cibuľa

čerstvé bylinky 

zázvor 

chilli paprika 

cukor trstinový 

Zdroj: TV JOJ

Postupy: 

Pyré hokkaido-zemiakové:

K dvom hokkaido tekviciam pridáme 4 zemiaky, na zjemnenie chutí pyré. Ošúpeme tekvicu. Vyberieme vnútro tekvice. Nakrájame ju. K hokkaido pridíme rozmarín, tymian, soľ, korenie, pridáme olivový olej, dáme piecť na 180 stupňoch na tridsať minút. Potom vyberieme a dáme do hrnca, pridáme zemiaky, ktoré sme predtým povarili, pridáme maslo, rozmixujeme spolu dohladka. 

Redukcia na mäso:

Pripravíme si karamel (z cukru trstinového), na ten dáme cibuľku, červené víno, necháme to variť, nech sa to zredukuje, bude z toho omáčka na kačicu. 

Druhá príloha ku kačici:

Na orestovanej šošovici smažíme cibuľu, na drobno nakrájanú, pridáme uvarenú baby karotku, chilli, nastrúhaný zázvor. 

Kačacie prsia príprava:

Osolíme si prsia, dáme ich na rozohriatu panvicu, koža na spodok, pečieme ich pomaly, aby koža bola chrumkavá, Po osmažení, keď sa zatiahnu prisa, ich šupneme do rúry na 10-11 minút do rúry (teplota po vybratí hokkaida ostáva). Kačica nesmie byť vysušená.

Tagy: Jedlo