Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
víno červené
olivový olej
kačacie prsia
zemiaky
soľ, korenie
tekvica hokkaido
maslo
čierna šošovica
baby karotka
cibuľa
čerstvé bylinky
zázvor
chilli paprika
cukor trstinový
Postupy:
Pyré hokkaido-zemiakové:
K dvom hokkaido tekviciam pridáme 4 zemiaky, na zjemnenie chutí pyré. Ošúpeme tekvicu. Vyberieme vnútro tekvice. Nakrájame ju. K hokkaido pridíme rozmarín, tymian, soľ, korenie, pridáme olivový olej, dáme piecť na 180 stupňoch na tridsať minút. Potom vyberieme a dáme do hrnca, pridáme zemiaky, ktoré sme predtým povarili, pridáme maslo, rozmixujeme spolu dohladka.
Redukcia na mäso:
Pripravíme si karamel (z cukru trstinového), na ten dáme cibuľku, červené víno, necháme to variť, nech sa to zredukuje, bude z toho omáčka na kačicu.
Druhá príloha ku kačici:
Na orestovanej šošovici smažíme cibuľu, na drobno nakrájanú, pridáme uvarenú baby karotku, chilli, nastrúhaný zázvor.
Kačacie prsia príprava:
Osolíme si prsia, dáme ich na rozohriatu panvicu, koža na spodok, pečieme ich pomaly, aby koža bola chrumkavá, Po osmažení, keď sa zatiahnu prisa, ich šupneme do rúry na 10-11 minút do rúry (teplota po vybratí hokkaida ostáva). Kačica nesmie byť vysušená.