Polievka: Oranžová na sladko

Polievka: Oranžová na sladko

Hokkaido na smotanovom základe.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Hokkaido tekvica 

Mrkva

Cibuľa

Cesnak

Olivový olej

Soľ

Korenie

Kyslá smotana

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka. Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.

Tagy: Polievka