Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Bravčové pliecko 2 kg
BBQ omáčka
Kečup
Cibuľa 1 x
Cesnak 2 x
Slivkový džem
Soľ
Korenie
Červená paprika
Voda
Zemiaky 1,5 kg
Soľ
Maslo
Mlieko
Postup:
Nakrájame si cibuľu na menšie kúsky, mierne opražíme v kuchte, aby sa mierne spenila, pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a údenú/sladkú červenú papriku. Umyjeme si mäso, nakrájame na väčšie kusy a vložíme do kuchty a obraciame tak, aby bolo z každej strany mäsko zavreté. Pridáme dve lyžičky slivkového džemu, tri veľké lyžice kečupu/pretlaku, štyri lyžice BBQ omáčky. Nakoniec dolejeme vodou tak, aby mäso nebolo úplne zaliate. Približne hodinu necháme povariť. Vyberieme si mäská do dózy a vidličkami roztrháme. Servírujeme na tanier. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme, kým nezmäknú. Vylejeme všetku vodu, pridáme maslo a mlieko a vymixujeme. Podľa hustoty pridávame maslo a mlieko. Servírujeme na tanier.