Predjedlo: Fialové preč a je to...!

Hlavné jedlo: Na roztrhanie

Trhané bravčové so zemiakovou kašou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Bravčové pliecko 2 kg 

BBQ omáčka 

Kečup 

Cibuľa 1 x 

Cesnak 2 x 

Slivkový džem

Soľ

Korenie 

Červená paprika 

Voda 

Zemiaky 1,5 kg

Soľ

Maslo 

Mlieko

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Nakrájame si cibuľu na menšie kúsky, mierne opražíme v kuchte, aby sa mierne spenila, pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a údenú/sladkú červenú papriku. Umyjeme si mäso, nakrájame na väčšie kusy a vložíme do kuchty a obraciame tak, aby bolo z každej strany mäsko zavreté. Pridáme dve lyžičky slivkového džemu, tri veľké lyžice kečupu/pretlaku, štyri lyžice BBQ omáčky. Nakoniec dolejeme vodou tak, aby mäso nebolo úplne zaliate. Približne hodinu necháme povariť. Vyberieme si mäská do dózy a vidličkami roztrháme. Servírujeme na tanier. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme, kým nezmäknú. Vylejeme všetku vodu, pridáme maslo a mlieko a vymixujeme. Podľa hustoty pridávame maslo a mlieko. Servírujeme na tanier.

Tagy: Jedlo