Hlavné jedlo: Yorkshire špeciál

Hlavné jedlo: Yorkshire špeciál

Bravčová panenka na írsky spôsob s tradičným pudingom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 kg bravčová panenka (môže byť aj iné mäso)

masť (bravčová/kačacia)

cesnak 

rasca

oregano

majorán

soľ

oregano

Postup:

Mäso opečieme na panvici, zatiahneme z oboch strán, zalejem vodou a necháme piecť cca 40 minút. 

Zdroj: TV JOJ

​Grilová zelenina:

mrkva

cvikla

ružičkový kel

zelenina podľa výberu

Postup:

Zeleninu ochutíme, dáme olej a zapečieme cca 20 minút.

Yorkshire puding:

pohár múky

pohár mlieka

4 vajcia

soľ

Postup:

Do misky dáme soľ, múku, vajcia. Rozmiešame. Pridáme mlieko. Vypracované cesto musí byť redšie ako palacinkové. Necháme odstáť cca 2 hodiny. Predhrejeme formu na mafiny, vymastíme a nalejeme cesto do formy - cca 1 cm cesta. Pečieme na 240 stupňov Celzia 5-6 minút dohneda. Podávame k jedlu aj samostatne. 

Zapekaný karfiol:

karfiol

2 sladké smotany

vegeta, korenie, soľ

eidam syr

Postup: 

Do pekáča/zapekacej misy dáme ružičky karfiolu, smotanu, ktorú rozšľaháme s vegetou, zalejeme. Zasypeme syrom. Zapekáme cca 20 minút dohneda. 

Tagy: Jedlo