Predjedlo: Cibuľkáč

Predjedlo: Cibuľkáč

Domáci drevorubačský chlieb s cibuľovým čatní a trhaným kačacím mäsom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

500 g ražnej múky 

300 ml vlažná voda 

20 g droždie 

1 PL soľ 

1 ČL cukor 

semienka 

čierne korenie 

kačica 

soľ 

masť 

cibuľa  

balsamico   

petržlenová vňať 

pomaranč 

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Z vody, droždia a cukru si spravíme kvások, ktorý pridáme k múke, ktorá je zmiešaná so soľou a semienkami. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme odpočívať cca 20 minút. Následne cesto narežeme, potrieme slanou vodou a dáme piecť na 220 stupňov Celzia na 30 minút. Kačicu narežeme, nasolíme a dáme do misy. Pridáme masť a dáme piecť do rúry ku chlebíku. Pečieme minimálne na hodinu a pol. Po upečení mäso natrháme na drobné kúsky, pridáme petržlenovú vňať, šťavu s pomaranča a výpek z masti. Cibuľu nakrájame a dáme opekať na masť. Pridáme soľ, čierne korenie, trstinový cukor a necháme karamelizovať. Pridáme balsamico a šťavu z pomaranča a opekáme ďalej.  

Tagy: Predjedlo