Polievka: Polievka pre Valibuka

Polievka: Polievka pre Valibuka

Fazuľová polievka s údeným mäsom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 dl olej

2 PL mletá sladká paprika

1 ks cibuľa

2 konzervy červenej fazule alebo 1 balenie suchej strakatej fazule

1 L silného vyvaru

2 ks mrkva

1 ks petržlen

4 ks väčších zemiakov

200 g domácej suchšej klobásky

200 g údeného mäska podľa chuti

Na dochutenie podľa chuti:

soľ

vegeta

čierne korenie

kmín

ligurček

petržlenová vňať

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na kocky nakrájame cibuľku, ošmahneme na oleji, nasypeme papriku a dobre premiešame. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku a na kocky nakrájané údené mäsko. Ošmahneme. Zalejeme vývarom. Pridáme očistenú nakrájanú zeleninu a zemiaky a prilejeme vodu podľa potreby. Pridáme koreniny podľa chuti. Varíme do zmäknutia zeleniny. Ak použijeme fazuľu z konzervy pridáme ju a povaríme ešte chvíľku. Ak máme suchú fazuľku, namočíme si ju na noc pred varením polievky, a povaríme v slanej vode do mäkka, potom precedíme a pridáme do polievky. Trošku povaríme a máme hotovo. Polievku podávame so smotanovým posúchom

Tagy: Polievka