Dezert: Utopený Tweety

Dezert: Snehulienkin bozk

Torta.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

3 hrnčeky múka polohrubá

1 hrnček vlažné mlieko

1 ČL cukor kryštálový

2 ČL

soľ

80 ml olej

1 kocka/1 bal čerstvé alebo sušené droždie

2 ks vajcia

250 ml smotana na šľahanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cukor a kypriaci prášok pridáme do vlažného mlieka, necháme trošku vzísť kvások. Všetky sypké ingrediencie zmiešame a pridáme vajíčka, kvások, popri miesení pridávame olej, aby sa cesto nelepilo. Necháme vykysnúť asi hodinku. Potom vymastím plech, roztiahnem naň cesto, zalejem smotanou, trošku posolím a pečiem 25 - 30 minút na 190 - 200°C do zlatista.

Tagy: Dezert