Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Hovädzia roštenka
Soľ, korenie
Hrubozrnná horčica
Olej
Hladká múka
Šampióny
Cesnak
Maslo
Suché biele víno
Hovädzí vývar
Smotana na šľahanie
Zemiaky
Cibuľa
Petržlenová vňať
Postup:
Roštenku naklepeme, narežeme na dvoch miestach, ochutíme soľou, korením a potrieme horčicou. Obalíme ich v múke a na rozohriatom oleji opečieme. Opečené plátky mäsa vyberieme, pridáme do hrnca trochu oleja a orestujeme v ňom šampiňóny. Po chvíli pridáme maslo, cibuľu a cesnak, podlejeme vínom a necháme povariť. Potom pridáme mäso a vývar podusíme do mäkka. Mäso po hodine vyberieme a do hrnca pridáme smotanu a rozmixujeme a pridáme spať mäso. Zemiaky očistíme nakrájame ich na mäkšie kúsky a dáme variť do osolenej vody. Keď sa zemiaky uvaria precedíme ich pridáme maslo, opečenú cibuľku, mlieko a spojíme ich. Pred podávaním primiešame vňať.