hlavne jedlo: muchotravky by ho drazdili

Hlavné jedlo: Muchotrávky by ho dráždili

Hovädzia roštenka na šampiónoch.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Hovädzia roštenka

Soľ, korenie

Hrubozrnná horčica

Olej

Hladká múka

Šampióny

Cesnak

Maslo

Suché biele víno

Hovädzí vývar

Smotana na šľahanie

Zemiaky

Cibuľa

Petržlenová vňať

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Roštenku naklepeme, narežeme na dvoch miestach, ochutíme soľou, korením a potrieme horčicou. Obalíme ich v múke a na rozohriatom oleji opečieme. Opečené plátky mäsa vyberieme, pridáme do hrnca trochu oleja a orestujeme v ňom šampiňóny. Po chvíli pridáme maslo, cibuľu a cesnak, podlejeme vínom a necháme povariť. Potom pridáme mäso a vývar podusíme do mäkka. Mäso po hodine vyberieme a do hrnca pridáme smotanu a rozmixujeme a pridáme spať mäso. Zemiaky očistíme nakrájame ich na mäkšie kúsky a dáme variť do osolenej vody. Keď sa zemiaky uvaria precedíme ich pridáme maslo, opečenú cibuľku, mlieko a spojíme ich. Pred podávaním primiešame vňať.

Tagy: Jedlo