Hlavné jedlo: Rajský anas

Hlavné jedlo: Rajský anas

Kačacie krokety, horčicové pyré, jablkový krém, vínová redukcia.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Kačacie prsia

Cibuľa

Slanina

Zemiaky Horčica

Maslo Smotana

Jablka Cukor kryštálový

Strúhanka

Vajcia

Múka

Bobkový list Cierne korenie

Nové korenie

Horčicové semienko

Červené víno

Citrón

Olej

Zdroj: TV JOJ

Kačacie krokety:

Kačacie prsia opravujeme a dáme variť s koreninami. Po ochladnutím nakrájame/natrháme. Cibuľu so slaninou opečieme na panvici a pridáme do kačice. Prilejeme vínovú redukciu a zarobíme zmes, ktorú vyformujeme do guličiek a obalíme. (Potom smažíme)

Horčicové pyré: 

Zemiaky načistíme nakrájame na kocky a uvaríme. Po uvarení pretlačíme, pridáme soľ, maslo, smotanu a horčicu.

Jablkový krém: 

Jablká očistíme a dáme do citrónovej vody. Medzitým urobíme karamel, do ktorého vložíme jabĺčka a prevaríme. Rozmixujeme a pridáme citrón na dochutenie.

Vínová redukcia: 

V panvici si urobíme s cukru karamel ktorý zalejeme červeným vínom a necháme redukovať. Po vyredukovaní pridáme maslo a necháme prevariť. Doozdobujeme horčicovým semienkom, bylinkami a pečeňou cibuľou možno,

Tagy: Jedlo