Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Hovädzia sviečková
Mrkva zeler petržlen
Cibuľa cesnak
Hovädzie kosti
Smotana
Horčica
Soľ, korenie
Kuracie mäso
Prírodné farbivo
Rožky
Petržlenová vňať
Vajcia
Mlieko
Slaninka
Knedľa:
Rožky nakrájame nadrobno, pridáme orestovanú cibuľu a slaninku, s vňaťou, soľ, korenie, mlieko a smotanu. Z tejto zmesi vytvarujeme knedličky vo fólií a dáme variť.
Omáčka:
Hovädzie kosti osolíme okoreníme a dáme upiecť. Mrkvu, zeler, petržlen orestujeme na cibuľke, osolíme okorenime, pridáme upečené kosti, bobkový list, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Po uvarení kosti a bobkový list vyberieme, zeleninu rozmixujeme, pridáme horčicu a smotanu na dochutenie.
Sviečková:
Kuracie mäso rozmixujeme, pridáme soľ, korenie a farbivo. Takto pripravenú mäsu rozotrieme na fóliu na to položíme opracovanú sviečkovú a zatočíme do rolády. Zabalíme do fólie a dáme suvidovať na 1.5 hod na 60 stupňov. Keď je sviečková hotová, nakrájame na plátky, pridáme knedličky a prelejeme omáčkou.