Hlavné jedlo: Susedská klasika

Hlavné jedlo: Susedská klasika

Sviečková s karlovarskými knedličkami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Hovädzia sviečková

Mrkva zeler petržlen

Cibuľa cesnak

Hovädzie kosti

Smotana

Horčica

Soľ, korenie

Kuracie mäso

Prírodné farbivo

Rožky

Petržlenová vňať

Vajcia

Mlieko

Slaninka

Knedľa:

Rožky nakrájame nadrobno, pridáme orestovanú cibuľu a slaninku, s vňaťou, soľ,  korenie, mlieko a smotanu. Z tejto zmesi vytvarujeme knedličky vo fólií a dáme variť.

Zdroj: TV JOJ

Omáčka:

Hovädzie kosti osolíme okoreníme a dáme upiecť. Mrkvu, zeler, petržlen orestujeme na cibuľke, osolíme okorenime, pridáme upečené kosti, bobkový list, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Po uvarení kosti a bobkový list vyberieme, zeleninu rozmixujeme, pridáme horčicu a smotanu na dochutenie.

Sviečková:

Kuracie mäso rozmixujeme, pridáme soľ, korenie a farbivo. Takto pripravenú mäsu rozotrieme na fóliu na to položíme opracovanú sviečkovú a zatočíme do rolády. Zabalíme do fólie a dáme suvidovať na 1.5 hod na 60 stupňov. Keď je sviečková hotová, nakrájame na plátky, pridáme knedličky a prelejeme omáčkou.

Tagy: Jedlo