Hlavné jedlo: Nikdy nie je dosť!

Hlavné jedlo: Nikdy nie je dosť!

Vyprážaná ryba so zemiakovým šalátom.

Pripravte si recept z Bez servítky u vás doma!

Suroviny:

2 kg varené zemiaky

1 – 2 poháre steril. hrášok s mrkvou

1 malé bal. kukurica

1 malý pohár uhoriek v sladko- kyslom náleve

1 malý pohár majonéza

1 malý pohár tatarská omáčka

Horčica

Soľ

Korenie

Nálev z uhoriek

Suroviny vyprážaná ryba:

1 kg africký sumček

Soľ

Korenie

Citrón

olej

Na obaľovanie: 

Hladká múka

Vajcia

Soľ

Korenie

Strúhanka

Zdroj: TV JOJ

Postup šalát:

Zemiaky si uvaríme v šupke, po uvarení a čiastočnom vychladnutí zemiaky ošúpeme a pretlačíme do väčšej misy cez pretláčatko na zemiaky. Do zemiakov pridáme steril. hrášok s mrkvou, postrúhané uhorky, kukuricu, majonézu s tatárskou omáčkou, horčicu a všetko dobre premiešame. Nakoniec pridáme podľa chuti soľ a korenie. Hotovo.

Postup ryba:

Rybu si umyjeme, osolíme a okoreníme, môžeme pokvapkať citrónom. Rybu obalíme v hladkej múke vo vajíčku a v strúhanke. V hrnci alebo hlbokej panvici si rozpálime olej, v ktorom rybu vysmažíme.

Tagy: Jedlo