Hlavné jedlo: 50 odtieňov oranžovej

Hlavné jedlo: 50 odtieňov oranžovej

Bôčik a mrkvový gratin.

Ochutnajte u vás doma recepty z Bez servítky!

Potrebujeme: 

· Bravčový bôčik 

· Mrkva 

· Mrkvová šťava

· Demiglace

· Maslo

· Med

· Fermentované cibuľky

· Lieskovce

· Cesnak 

· Tymian

· Olej

· Soľ 

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Bôčik od kože nasolíme, pridáme cesnak, tymian, vložíme do vákuovacieho vrecka, vo vodnom kúpeli urobíme 24-hodinový na 68 stupňov. Keď je bôčik hotový, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Následne grilujeme alebo pečieme na panvici. 

Mrkvový gratin: 

Mrvku nakrojíme pozdĺžne na tenké plátky, pripravíme si pekáč, ktorý vystelieme papierom na pečenie a skladáme vždy jednu vrstvu mrkvy, ktorú potrieme redukciou z mrkvovej šťavy, medu, demiglace a tak až do konca. 

Pečieme na na 160 stupňov 1,5 hodiny, keď je hotovo, vyberieme a necháme vychladiť.

Glace na mrkvový gratin pripravíme jednoducho: Mrkvovú šťavu si zredukujeme na miernom plameni na 1/3 objemu, pridáme demiglace, med, ocot, cukor, necháme vychladiť, omáčka je Demiglace so zašľahaným maslom.

Tagy: Jedlo