Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
· Bravčový bôčik
· Mrkva
· Mrkvová šťava
· Demiglace
· Maslo
· Med
· Fermentované cibuľky
· Lieskovce
· Cesnak
· Tymian
· Olej
· Soľ
Postup:
Bôčik od kože nasolíme, pridáme cesnak, tymian, vložíme do vákuovacieho vrecka, vo vodnom kúpeli urobíme 24-hodinový na 68 stupňov. Keď je bôčik hotový, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Následne grilujeme alebo pečieme na panvici.
Mrkvový gratin:
Mrvku nakrojíme pozdĺžne na tenké plátky, pripravíme si pekáč, ktorý vystelieme papierom na pečenie a skladáme vždy jednu vrstvu mrkvy, ktorú potrieme redukciou z mrkvovej šťavy, medu, demiglace a tak až do konca.
Pečieme na na 160 stupňov 1,5 hodiny, keď je hotovo, vyberieme a necháme vychladiť.
Glace na mrkvový gratin pripravíme jednoducho: Mrkvovú šťavu si zredukujeme na miernom plameni na 1/3 objemu, pridáme demiglace, med, ocot, cukor, necháme vychladiť, omáčka je Demiglace so zašľahaným maslom.