Dezert: Halloweensky pandrlák

Dezert: Halloweensky pandrlák

Gaštanovo-brusnicový dezert.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

· Gaštany 500 g

· Kakao 1 lyžica

· Mlieko 500 ml

· Cukor 250 g

· Smotana na šľahanie 250 ml

· Kardamon 5 g

· Badián 2 ks

· Tekvica 60 g

· Brusnice sterilizované 20 g

· Tekvicové semiačka 10 g

· Kvety

Brusnicová zmrzlina:

brusnicové pyré 500 g

glukóza 30 g

cukor 110 g

voda 210 g

želatína 2,5 g

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Gaštanové pyré

· Gaštany 500 g

· Kakao 1 lyžička

· Mlieko 500 ml

· Vyšľahaná šľahačka 250 ml

· Cukor 200 g

Gaštany s cukrom, kakaom a mliekom dáme variť cca 20 minút a potom rozmixujeme v termomixe na 85 stupňov cca 5 minút. Necháme vychladnúť, prepasírujeme a pridáme vyšľahanú šľahačku.

Marináda: 

Do kastróliku dáme vodu, kardamon, badián, cukor a zvaríme. Vodu a cukor dávame cca 1:1 a zvaríme na simple sirup.

Tekvica: 

Tekvicu očistíme, nakrájame na obdĺžniky. Nastrúhame na mandolíne na tenké plátky a vložíme do marinády.

Zmrzlina: 

Z daných surovín vyšľaháme hmotu a dáme do zmrzlinovača.

Servis: 

· Strúhaný gaštan

· Brusnice sterilizované

· Kvety

· Šťaveľ

· Tekvicové semiačka crumbl

Tagy: Dezert