Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
· Gaštany 500 g
· Kakao 1 lyžica
· Mlieko 500 ml
· Cukor 250 g
· Smotana na šľahanie 250 ml
· Kardamon 5 g
· Badián 2 ks
· Tekvica 60 g
· Brusnice sterilizované 20 g
· Tekvicové semiačka 10 g
· Kvety
Brusnicová zmrzlina:
brusnicové pyré 500 g
glukóza 30 g
cukor 110 g
voda 210 g
želatína 2,5 g
Postup:
Gaštanové pyré
· Gaštany 500 g
· Kakao 1 lyžička
· Mlieko 500 ml
· Vyšľahaná šľahačka 250 ml
· Cukor 200 g
Gaštany s cukrom, kakaom a mliekom dáme variť cca 20 minút a potom rozmixujeme v termomixe na 85 stupňov cca 5 minút. Necháme vychladnúť, prepasírujeme a pridáme vyšľahanú šľahačku.
Marináda:
Do kastróliku dáme vodu, kardamon, badián, cukor a zvaríme. Vodu a cukor dávame cca 1:1 a zvaríme na simple sirup.
Tekvica:
Tekvicu očistíme, nakrájame na obdĺžniky. Nastrúhame na mandolíne na tenké plátky a vložíme do marinády.
Zmrzlina:
Z daných surovín vyšľaháme hmotu a dáme do zmrzlinovača.
Servis:
· Strúhaný gaštan
· Brusnice sterilizované
· Kvety
· Šťaveľ
· Tekvicové semiačka crumbl