Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Jahňa:
Jahňací chrbát - krájame na 80 g
Soľ, korenie
Prepustené maslo
Varíme v sou vide na stupňov 1 h, pri servise opečieme sprudka na masle, zaglazujeme v demiglace.
Jahňacia kofta
500 g jahňacie plece alebo orez
100 g iberico
1 vajíčko
1 toastový chleba bez kôrky
30 g smotana
125 g shitake
80 g šalotka brunoa
30 g pažítka
hľuzovkový olej, soľ, korenie
1 hľuzovka stredná nastrúhaná na mikro pileri
Postup:
Mäso pomeľte na mlynčeku, pridajte vajíčko, sendvič nakrájajte na malé kocky, zalejte smotanou, nechajte rozmočiť, pridajte na jemno nakrájanú šalotku a pažítku. Na olej si Shitake v celku bez stopky opečte sprudka na panvičke z oboch strán, pred dokončením zaglazujte sójovkou a mirinom. Po vychladnutí nakrájajte na malé kocky, ktoré vložíte do pripravenej zmesi. Dochuťte soľou, korením a nastrúhanou hľuzovkou. Takto pripravenú zmes nechajte vychladnúť v chladničke, po vychladnutí formujte na 24 g guličky, ktoré následne obaľte v bravčovej bránici. Pripravené guličky dajte zamraziť a vakujte. Varte v sou vide 55 st. 1 hodinu. Pri servise prudko orestujte a zaglazujte v "demáči".
Topinamburová pena:
Ingrediencie:
200 g upečené očistené zemiaky
150 g maslo
500 g topinambury (upečené do mäkka s prepusteným maslom a soľou v alobale, očistené)
600 g mlieko
20 g soľ
50 g prepustené maslo
5 g cukor
20 g ver jus
2 g lantern
100 g biele víno
Postup:
Upečte zemiaky na morskej soli s olivovým olejom 160 stupňov na 35 min. Očistené topinambury upečte v alobale so soľou a prepusteným maslom. Na masle si jemne orestujte topinambury a zemiaky zalejte bielym vínom a sprudka vyredukujte na glace. Pridajte ostatne suroviny, pomaly rozvarte na kašu. Rozmixujte v termomixe a prepasírujte cez jemné sito, vložte do sifónovej fľaše (2 x sifónová bombička).
Topinamburove pyré:
Ingrediencie:
2 kg topinambury
150 g Šalotka
150 g Maslo
1,5 l mlieko 3,5 percentné
Soľ, korenie, 2 g xantana
Postup:
Na masle orestujte šalotku, pridajte opečený topinambur, pridajte mlieko, varíme do mäkka, dochuťte soľou, pridajte korenie. Mixujte v termomixe pridajte xantanu a prepasírujte cez sitko.
Nálev na shimeye:
Ingrediencie:
15 g Horčicové semeno
8 g koriander semeno
8 g fenikel semeno
2 g bob.list
2 ks kayánska paprika
1 l voda
650 g biely vínny ocot
150 g ocot
200 g cukor
40 g
soľ
20 g kôpor fresh
Postup:
Všetky ingrediencie spojte, prevarte, nechajte pomaly vychladnúť, preceďte cez jemné sito. Do takto pripraveného nálevu vložte oblanžirované horčicové semeno. Vložte spolu s shimeyami do vakuovacieho sáčku a zavakujte a nechajte marinovať minimálne 24h pred servisom.
Hubovo - zemiakový chips:
Ingrediencie:
500 g zemiaky rozvarené
125 g bielka
10 g soľ
15 g agio di motto
20 g hubový prach
100 g voda
Postup:
Všetko rozmixujte na jemnú pastu, prepasírujte, natrite na plech s papierom na pečenie (musí byť naolejovaný). Sušiť pod ohrevom cez noc.
Repový glace
Ingrediencie:
1 l repový fresh
400 g šalotka brunoa
30 g cesnak jemne brunoa
3 vetvičky rozmarínu
3 vetvičky tymiánu
10 g guma
50 g jablkový ocot
Postup:
Repový fresh zredukujte na polovicu, Pridajte gumu, dochuťte jablkovým octom a odstavte. Šalotku a cesnak nakrájajte na jemne brunoa !!!!!!! Šalotku a cesnak, tymián a rozmarín daj te konfitovať do prepusteného masla na miernom ohni do mäkka. Po vychladnutí spojte konfitovanú cibuľu a repový glace. Pri servise jemne prelejte cez rez.
Šalotkové crumble:
Ingrediencie:
1 kg cibuľe nakrájajte na kolieska
500 g voda
500 g biele víno
3 x bobkový list
1 x vetvička tymianu
Postup:
Vložte cibuľu do kastróla s koreninami, zalejte vínom a nechajte vyredukovať, podlejte vodou a zase vyredukujte. Dajte dehydrovať do sušičky - po uschnutí rozsekajte nožom na požadovanú veľkosť.
Gárnisch
Kapucínka
Olej zo smreku Shimeje
Šalotkový crumble
Hubový chips
Zemiaková šupka
Lipový chips