Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
4 ks kuracie prsia
4 PL Olivový olej
2 ks cesnak
250 ml sladká smotana
Kurací vývar
Oregano
Tymián
50 g strúhaný parmezán
Sušené paradajky
Špenát
Soľ korenie
Postup:
Kuracie prsia rozrežeme na dva tenšie pláty, ktoré osolíme a okoreníme. Vo veľkej hlbokej panvici dobre zahrejeme olej, na ktorom sprudka opečieme kuracie plátky z oboch strán do zlato-hneda a odložíme ich bokom. Ak treba do panvice pridáme ešte kvapku oleja, na ktorom teraz krátko (cca 30 sekúnd) orestujeme pretlačený cesnak a hneď prilejeme smotanu a vývar. Omáčku prevoniame tymianom, oreganom a primiešame do nej strúhaný parmezán. Keď sa omáčka začne variť pridáme do nej na plátky pokrájané sušené paradajky, čerstvý špenát a do panvice vrátime aj kuracie rezne. Všetko spolu krátko prevaríme (5 až 10 minút v závislosti od hrúbky kuracích plátkov) a môžeme servírovať.