Hlavné jedlo: Horká slasť

Hlavné jedlo: Horká slasť

Steak na rukole s parmezánom a opekaným zemiakom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

• 2 kúsky steaku (napríklad hovädzie alebo hovädzie, podľa vášho výberu)

• 2 hrste rukoly

• 50 g parmezánu, nastrúhaného

• 4 stredne veľké zemiaky, očistené a nakrájané na kocky

• 2 lyžice olivového oleja

• 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané

• Soľ a čierne korenie podľa chuti

• Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Príprava steaku: 

Predhrejte gril alebo panvicu na vysokú teplotu. Steaky očistite a osušte papierovou utierkou. Osolte a okorenite podľa chuti. ◦ Keď je gril alebo panvica dostatočne rozpálená, pridajte steaky a opekajte ich podľa preferencií (napr. 3-5 minút na každú stranu pre stredne prepečené). Po upečení nechajte steaky odpočívať niekoľko minút pred servírovaním.

Príprava opekaných zemiakov:

V hrnci so soľnou vodou povarte kocky zemiakov, kým nebudú mäkké (asi 10-15 minút). Po uvarení ich zemiaky sceďte a nechajte ich chvíľu odpariť. Na panvici zohrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a opečte ho, kým nezačne byť ľahko zlatistý. Pridajte k opečenému cesnaku odkvapkané zemiaky a opražte ich, kým nebudú zlatisté a chrumkavé. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.

Servírovanie:

Na tanier položte hrstku čerstvej rukoly. Na vrch rukoly položte plátky upečeného steaku. Na steaky nasypejte nastrúhaný parmezán. Vedľa steaku servírujte opekané zemiaky. Podľa potreby ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tagy: Jedlo