Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
• 2 kúsky steaku (napríklad hovädzie alebo hovädzie, podľa vášho výberu)
• 2 hrste rukoly
• 50 g parmezánu, nastrúhaného
• 4 stredne veľké zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
• 2 lyžice olivového oleja
• 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
• Soľ a čierne korenie podľa chuti
• Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)
Postup:
Príprava steaku:
Predhrejte gril alebo panvicu na vysokú teplotu. Steaky očistite a osušte papierovou utierkou. Osolte a okorenite podľa chuti. ◦ Keď je gril alebo panvica dostatočne rozpálená, pridajte steaky a opekajte ich podľa preferencií (napr. 3-5 minút na každú stranu pre stredne prepečené). Po upečení nechajte steaky odpočívať niekoľko minút pred servírovaním.
Príprava opekaných zemiakov:
V hrnci so soľnou vodou povarte kocky zemiakov, kým nebudú mäkké (asi 10-15 minút). Po uvarení ich zemiaky sceďte a nechajte ich chvíľu odpariť. Na panvici zohrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a opečte ho, kým nezačne byť ľahko zlatistý. Pridajte k opečenému cesnaku odkvapkané zemiaky a opražte ich, kým nebudú zlatisté a chrumkavé. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
Servírovanie:
Na tanier položte hrstku čerstvej rukoly. Na vrch rukoly položte plátky upečeného steaku. Na steaky nasypejte nastrúhaný parmezán. Vedľa steaku servírujte opekané zemiaky. Podľa potreby ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.