
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
bravčová panenka
1 balenie cesto lístkové
olej
vajce
korenie čierne mleté
soľ
semienka sezamové
Postup:
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme. Na oleji v celku opečieme zo všetkých strán po 2 min. a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko. Zabalíme doň vychladnutú panenku, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Dáme piecť do predhriatej rúry na 225 stupňov asi 7 minút.
Cesnaková omáčka:
2 hlávky očisteného cesnaku
2 PL cukor trstinový
150 ml smotana sladká
50 ml - vývar zeleninový
soľ
korenie čierne mleté
Postup:
Na panvici si skaramelizujeme cukor a pridáme celé očistené strúčiky cesnaku. Opekáme asi 5 minút Keď cesnak získa zlatú farbu, pomaly prelejeme sladkú smotanu a vývar, osolíme, okoreníme, na slabšej teplote necháme smotanu zredukovať a rozmixujeme na hladkú omáčku.
Zemiakové pyré:
Zemiaky, očistíme, nakrájame na menšie kostičky a dáme variť do osolenej vody s kvapkou oleja. Keď budú mäkké, zemiaky pretlačíme, pridáme kúsok masla a teplé mlieko. Poriadne vyšľaháme a nakoniec pridáme posekaný cesnak medvedí.