Hlavné jedlo : Najjužnejšie južno

Hlavné jedlo: Najjužnejšie južno

Bravčová panenka na spôsob Wellington so zemiakovou kašou a cesnakovou omáčkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

bravčová panenka
1 balenie cesto lístkové
olej
vajce
korenie čierne mleté
soľ
semienka sezamové  

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Bravčovú panenku osolíme, okoreníme. Na oleji  v celku opečieme zo všetkých  strán po 2 min. a necháme vychladnúť. Lístkové  cesto rozvaľkáme na tenko. Zabalíme doň vychladnutú panenku, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Dáme piecť do predhriatej rúry  na 225 stupňov asi 7 minút.

Cesnaková omáčka:

2 hlávky očisteného cesnaku
2 PL cukor trstinový
150 ml smotana sladká

50 ml - vývar zeleninový
soľ
korenie čierne mleté

Postup:

Na panvici si skaramelizujeme cukor a pridáme celé očistené strúčiky cesnaku. Opekáme asi 5 minút Keď cesnak získa zlatú farbu, pomaly prelejeme sladkú smotanu a vývar, osolíme, okoreníme, na slabšej teplote necháme smotanu zredukovať a rozmixujeme na hladkú omáčku.

Zemiakové pyré: 

Zemiaky, očistíme, nakrájame na menšie  kostičky a dáme variť do osolenej vody s kvapkou oleja. Keď budú mäkké, zemiaky pretlačíme, pridáme kúsok masla a teplé mlieko. Poriadne vyšľaháme a nakoniec pridáme posekaný cesnak medvedí.

Tagy: Jedlo