13-ročná operná divá postúpila až do finále, no odniesla si aj vlnu kritiky

Aký problém má mladučká Laura?

Laura Bretan, iba trinásťročné dievčatko prevalcovalo porotu aj publikum počas svojho kastingového vystúpenia v šou Amerika má talent vďaka svojmu hlasu, ktorý je doslova predurčený pre operu. Vtedy si dokonca vyslúžila zlatý bzučiak od porotkyne Mel B, vďaka ktorému postúpila až do živých prenosov. No mladá speváčka vzbudila medzitým vlnu kontroverzie a získala si nielen fanúšikov, ale aj poriadnu dávku odporcov. Dôvody na to sú hneď dva – vyšlo na povrch, že mladučkej speváčke talentové šou nie sú cudzie, dokonca jednu vyhrala v rodnom Rumunsku, odkiaľ si odniesla skvelých 120-tisíc eur.

Zdroj: joj.sk

Druhý dôvod je komentár známej opernej speváčky Heidi Moss, ktorá vyjadrila obavy o hlasivky mladučkej speváčky: „Počula som niečo v tvojom hlase, čo mi nahnalo strach. Operná hudba si vyžaduje roky tréningu a tvrdej práce, keď sa snažíš vyťažiť taký hlas, ktorý nie je naozaj tvoj, môže to byť pre teba nebezpečné. Časom môže spev podráždiť hlasivky, ktoré potom opuchnú a aj horšie, môžu ti praskať žily a cievy.“ Laura je však pod dohľadom profesionálnej učiteľky, ktorá tvrdí, že mladá speváčka má neuveriteľný talent, ktorý rokmi len porastie a niet sa čoho v jej prípade obávať. My dúfame, že je tomu tak, pretože Laura postúpila aj do ďalšieho kola a bude sa uchádzať o víťazstvo v šou.

Aj k nám mieri veľká dávka skvelých vystúpení, zábavy a hlavne talentu – šiesta séria šou Česko Slovensko má talent na JOJke štartuje už čoskoro!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora