Martina takmer skončila na vozíčku a zažila aj drsnú šikanu: Vzdávajú sa len zbabelci!

V sobotňajšej časti šou Česko Slovensko má talent sa porote a divákom predstavila veselá a optimistická Martina, ktorá všetkých dostala svojím krásnym spevom. Za jej úsmevom sa ale ukrývajú roky plné trápenia, ktoré ju, ako priznáva, nesmierne posilnili.

Martina je mladá 21- ročná žena, ktorá prakticky od puberty bojuje s vážnym ochorením skleróza multiplex. Kedysi športovo aktívne dievča bolo zrazu zo dňa na deň odkázané na pomoc druhých. Napriek tomu sa svojej diagnóze nikdy nepoddala. „Ja som niekedy hrávala futbal, floorball a volejbal. A v pätnástich mi to urobilo taký sek, že dosť. Prestali ma počúvať nohy. Prv som nevidela na ľavé oko a nepočula na ľavé ucho, mala som aj polovičku tváre ochrnutú. Chceli mi transplantovať pečeň, takže bolo toho veľa. Už som v živote dokázala veľa...Nikdy sa netreba vzdať, lebo vzdáva sa iba zbabelec. Ale ten, čo si verí, postaví sa na nohy a ide, aj keby neviem čo. Ja som nevládala chodiť a išla som. Ja som už bola skoro na vozíku. Moji rodičia ma už popod pazuchy niesli,“ povedala Martina, ktorá určite môže byť inšpiráciou pre mnohých ľudí.

Okrem vážnej choroby totiž zažila ešte na základnej škole drsné šikanovanie. Ani to ju však nezlomilo. „Na základnej škole ma šikanovali. Psychicky ma týrali kvôli váhe. Niekedy som vážila 100 kíl a teraz mám 64 – 66. Ja som už zažila asi všetko. Každý nesie taký kríž, aký vládze. Ale ja si niekedy pripadám, že ho nesiem za desiatich. Ale nikdy sa netreba vzdať. Treba ísť, aj keby pot a krv. Treba bojovať. Ani na vojne sa nikto len tak nevzdáva a nevydá bielu vlajku. Vojak sa stará, vojak má – to hovorí môj ocko, ktorý je vojak,“ dodala s úsmevom.

Celý rozhovor s Martinou nájdete vo videu HORE a jej vystúpenie vo videu DOLE:

​Sledujte šou Česko Slovensko má talent opäť v stredu o 20:35 na JOJke!