Novinári sa zoznámili s Divokými koňmi: Poznáme podrobnosti o deji aj titulnú skladbu!

Výpravný seriál uvidíte čoskoro.

Televízia JOJ predstavila novinárom svoj najnovší a jeden z najväčších seriálových počinov na tlačovej konferencii, ktorej sa zúčastnili tvorcovia seriálu aj predstavitelia hlavných hrdinov. Prítomní mali možnosť vidieť prvé časti zo série „making of“ (čiže krátke filmy z výroby) a tiež si vypočuli titulnú skladbu v podaní Márie ČírovejPeťa Bažíka (produkcia Tomi Popovič). Vy sa so seriálom Divoké kone zoznámite už čoskoro! Dovtedy sa vám ich pokúsime aspoň dostatočne priblížiť vám ich priblížiť. O našej seriálovej novinke sme už čo-to popísali, no v tomto článku nájdete všetky informácie pod jednou strechou.

Príbeh:                                            
Utajený zločin z konca druhej svetovej vojny sa odohráva v pozadí veľkej ságy zbohatlíckej rodiny Závodskych a potomkov starého rodu Karpatských Nemcov, Holzmannovcov. Jeho postupné odhaľovanie tvorí dramatickú dejovú linku príbehu. Odtajnenie prichádza až po rokoch. Všetko sa spustí vďaka zoznámeniu vnuka majiteľa statku, Adama a Hany, odvážnej kaskadérky a študentky veteriny.

Príbeh odzrkadľuje slovenskú realitu, v ktorej nevládne spravodlivosť, ale moc peňazí a korupcia. Vinníci sú na vysokých pozíciách a chudáci sa spravodlivosti väčšinou nedovolajú.  Divoké kone však prinášajú známe, no stále dôležité posolstvo: Minulosť ťa dobehne. Nech už to bude v akejkoľvek podobe, hrdinovia za svoje hriechy zaplatia.

Hlavní hrdinovia:
Hana Kopecká (Monika Šagátová) je študentka veteriny a kaskadérka na koňoch. Od malička sa vďaka svojej babke venuje zvieratám, predovšetkým koňom. Nielen ako jazdkyňa, ale aj ako liečiteľka a alternatívna terapeutka. Vášnivá, neskrotná, no vždy priama a spravodlivá. V kaskadérskej skupine je odhodlaná zarobiť si dostatočne vysoký finančný obnos, aby si mohla zaplatiť štúdium na prestížnej hipologickej škole v Anglicku. Vďaka stretnutiu s Adamom sa však všetko mení.

Adam Závodský (Ján Dobrík)je miluje stroje. Je letec, pilot komerčných letov. V príbehu sa zjavuje v okamihu, kedy potrebuje zachrániť krk. Letuška, príležitostná známosť, s ktorou spal a pil noc predtým, ho vydiera. Ak bude vypovedať proti nemu, Adam príde o leteckú licenciu. Aby zachránil svoj sen – lietať a udržať si nezáväzný životný štandard, je ochotný zradiť otca a pristať na ponuku starého otca Osvalda. Čoskoro však pochopí, že za jeho chyby budú musieť platiť iný. V deji dozrieva a mení sa na zodpovedného muža.

Samozrejme, v deji bude vystupovať veľa iných dôležitých postáv, ktoré zamiešajú karty. Kladní hrdinovia, ktorých si obľúbite veľmi rýchlo a aj záporáci, ktorým palce rozhodne držať nebudete.