Divoké kone - Leopold Haverl

Divoké kone budú o krutosti a intrigách: Zoznámte sa so zápornými postavami seriálu!

Zdanie klame a zlo má niekedy najmilšiu tvár.

Seriál Divoké kone z pera kreatívnej producentky Danice Halákovej bude najvýpravnejším, najslovenskejším seriálom, aký doposiaľ uviedla televízia JOJ. Čakajú na vás úžasné cinematické zábery, veľkolepá výprava, nádherná slovenská príroda aj kaskadérske kúsky spojené s koňmi, no najpodstatnejšou zložkou seriálu je stále silný príbeh. Veľkou súčasťou deja bude takmer rozprávkový boj „dobra so zlom“, no v modernej a netypickej podobe. Na hlavného „záporáka“ by ste túto rolu absolútne nepovedali. Dokonca mu to nebudete chcieť ani veriť, no on vás o svojich negatívnych vlastnostiach a hlavne negatívnej úlohe v seriáli veľmi rýchlo presvedčí...

Osvald Závodský (Leopold Haverl) je na prvý pohľad „milý deduško“. Za maskou pokojného starca skrýva tvár bezohľadného dravca. Nik by nehádal jeho skutočný vek. Tí, ktorí ho naozaj poznajú, tušia, že neskutočná energia, čo ho drží pri živote, je túžba po majetku a neobmedzenej moci. Sám Osvald si o sebe myslí, že je nesmrteľný a nezraniteľný, udržuje sa v kondícii, je prehnane hygienický. Je to typický kariérny komunista. Primerane žoviálny, milý k ľuďom, ktorí ho počúvajú na slovo, kto sa mu však vzoprie, okamžite pocíti dôsledky.  Jeho veľkou obavou je, že sa raz príde na hnusné tajomstvo, ako na konci vojny nadobudol majetok Holzmannovcov.

Simona Kozáková Závodská (Alena Ďuránová) bola od malička vedená k láske ku koňom. Z drezúrneho jazdenia si však odniesla skôr lásku k dokonalosti a moci nad ostatnými. Pomerne rýchlo sa presvedčila, že kone sú len pochabá zábava a že ozajstné šťastie človeku môžu priniesť len peniaze. Podala sa na Osvalda a celý život robí všetko preto, aby sa mu zavďačila. Aj keď Simona miluje peniaze, nedokáže si ich užiť. Sú pre ňu čisto symbolom moci. Simona má dve deti, staršieho Filipa a mladšiu Bianku. Filipa však vo vile nevidno, je totiž už niekoľko rokov „odprataný“ v ústave. Pred piatimi rokmi urobil niečo, čo ho v Simoniných očiach urobilo nebezpečným a okamžite sa ho zbavila, len aby ochránila nie len seba, no najmä Bianku. Upla sa na svoje druhé dieťa, talentovanú dcérku, do ktorej vkladá všetky svoje nádeje.

Karol Kozák (Robo Halák) je Simonin manžel. Čo sa mu povie, to vybaví, navyše sa často zdržiava na ministerstve a má tam skvelú sieť potrebných kontaktov. Do toho je príjemný spoločník. Pre Osvalda výhodná akvizícia. Karol nie je ani zručný, ani šikovný, inteligenciou tiež neprekypuje, no pre dobro rodiny úplne stačí, že vie svojim slizkým šarmom presvedčiť tetušky na ministerstve, aby odklepli aj neodklepnuteľné.  

Miloslav Dubáň (Marko Igonda) Osvaldov právnik je jeden z tých, čo tiež nepáchnu koňmi. Radšej chodí v oblekoch a v naleštených polobotkách a bližšie sú mu peniaze ako konský trus. Dubáň je najrafinovanejšie zlo nášho príbehu. Na rozdiel od brutálneho, no zostarnutého zla, ktoré predstavuje Osvald, je advokát Dubaň stelesnením vierolomnosti, prospechárstva, vypočítavej manipulácie a násilia v rukavičkách. 

Divoké kone čoskoro na JOJke!