Čím bude nový seriál Einstein zaujímavý? TOTO uvidíme na Slovensku vôbec po prvýkrát!

S akčnou komediálnou kriminálkou Einstein v réžii Martina Kazimíra prichádza na Slovensko svetovo úspešný seriál, ktorý bol predaný na viac ako sto televíznych trhov. A divácku priazeň si okrem iného získal určite pre špecifické spracovanie námetu!

Nový seriál Einstein na obrazovkách JOJky odštartuje už v nedeľu 26. februára a tešiť sa môžete na originálne komediálne spracovanie, ktoré prináša uzavreté a aktuálne prípady dnešnej doby. Zaujímavé však budú aj nevšedné a často komické postupy svojského génia Filipa Koeniga, ktorým sa nevyhýba ani na univerzite. Na scenároch pracovala kreatívna producentka Kristína Cibulková, ktorá spolu so svojím tímom stojí za úspešnými a divácky obľúbenými seriálmi Prázdniny či Šťastná rybka. "Bola to pre mňa výzva, pretože prvýkrát som robila kriminálny seriál. Samozrejme, pre mňa je dobré, že je to komediálny kriminálny seriál, lebo s komédiami mám skúsenosti. Skĺbili sa dokopy dve veci, ktoré ma naozaj bavili," povedala Cibulková.

Seriál má ambíciu osloviť širokú divácku skupinu tým, že nejde o klasicky vystavanú kriminálku, pretože v sebe výrazne spája napätie a komédiu. A to najmä cez hlavnú postavu, ktorú si všetci obľúbia. Výsledkom je tak žánrový mix, aký sme ešte na Slovensku v seriálovom prostredí nevideli. "Myslím si, že sa má divák na čo tešiť, lebo to nie je klasická kriminálka. Je to aj dosť vtipné, prípady sú bizarné. Nie sú to len klasické vraždy, že niekoho zabijú. Vždy to nejako súvisí aj s nejakou témou z fyziky," vysvetlila kreatívna producentka. Avšak, ak aj práve nepatríte k tým, ktorí by sa narodili so špeciálnymi bunkami na túto vednú disciplínu, rozhodne nezúfajte. Seriál bude mnohé fyzikálne zákonitosti prostredníctvom deja vysvetľovať ľudskou rečou tak, aby ich pochopil naozaj každý.

O čom bude seriál Einstein?
Hlavným hrdinom je profesor Filip Koenig, utajený pra-pravnuk Alberta Einsteina, ktorý je sám uznávaným géniom a najmladším profesorom teoretickej fyziky na univerzite. Brilantnému vedcovi však kvôli smrteľnej dedičnej chorobe zostáva už len niekoľko rokov života, ktoré chce využiť naplno. K tomu popri chorobe využíva rôzne nelegálne prostriedky a aby neskončil vo väzení, môže si so svojou genialitou trest odpracovať ako nezávislý poradca policajnej detektívky, ktorej pomáha pri vyšetrovaní prípadov vrážd. V novinke okrem Juraja Loja, ktorý stvárňuje Filipa, účinkujú tiež Ivana Kubáčková, Richard Stanke, Dominika Richterová, Ady Hajdu, Peter Kadlečík, Lukáš Latinák, Monika Šagátová, Marián Miezga, Marko Igonda, Tobias Král, Lukáš Frlajs, Dávid Uzsák a mnohí ďalší.

Sledujte seriál Einstein už od 26. februára na JOJke!

Tagy: Einstein