Juraj Loj to povedal narovinu: TOTO ho v seriáli Einstein poriadne zaskočilo!

Nový seriál Einstein na obrazovkách JOJky odštartuje už v nedeľu a tešiť sa môžete na originálne komediálne spracovanie, skvelé herecké výkony i množstvo akčných scén. A hoci Juraj Loj stvárňuje hlavnú postavu, po oficiálnom premietaní zostal poriadne zaskočený. Čo ho prekvapilo?

Hlavným hrdinom nového seriálu Einstein je neznesiteľný génius s neodolateľným šarmom, profesor Filip Koenig, ktorého si zahral skvelý herec Juraj Loj. Filip je skutočný génius, má doktorát z fyziky a filozofie, je neuveriteľne bystrý a jeho logické myslenie má rýchlosť blesku. Je to pravdepodobne spôsobené tým, že je nelegitímnym potomkom Alberta Einsteina. Keďže Filip je naozaj výrazná a svojrázna postava, preto bolo jeho obsadenie naozaj kľúčové. Tvorcovia však veľa práce s hľadaním herca nemali. Od prvej chvíle totiž presne vedeli, koho do tejto úlohy chcú. "Keď som dostala zadanie, že ideme robiť tento projekt, alfou a omegou bolo obsadiť Filipa. Keď som si pozrela nemeckú predlohu a prečítala som si prvý diel, tak pre mňa bol Ďuro Loj prvá a jediná možnosť. Potom sme sa o tom s režisérom presvedčili aj na kamerovkách," prezradila kreatívna producentka Kristína Cibulková.

Nuž, a herec Juraj Loj sa na stvárnenie najmladšieho profesora na univerzite nenechal dlho prehovárať. Zaujímavosťou však je, že hoci si zahral hlavnú postavu a bol teda prítomný na väčšine nakrúcacích dní, samotný výsledok ho poriadne prekvapil. "Bol som veľmi prekvapený dynamikou toho seriálu. Ja som vedel, že to bude mať nejaký sled, ale takto dynamické som si to až nepredstavoval. Čo je skvelé, lebo neustále to diváka drží v napätí. Stále sa tam niečo deje, takže nemá čas sa nudiť. Tá prvá časť, pokiaľ pôjde v takejto dĺžke, tak to ubehne strašne rýchlo," nešetril Juraj chválami po špeciálnej novinárskej premiére prvej časti. Jasno mal aj v tom, čím by si tento seriál mohol získať divácku priazeň. "Diváka by to mohlo zaujať hereckými výkonmi, dynamikou, humorom, ktorý tam je, lebo je veľmi zaujímavý. To sú atribúty, ktoré by toho diváka mohli udržať pri tej obrazovke. Sú tam aj zaujímavé kriminálne prípady, ktoré Filip Koenig vyrieši nejakým spôsobom, ktorý je vždy humorný a nezvyčajný," doplnil s úsmevom.

O čom bude seriál Einstein?
Hlavným hrdinom je profesor Filip Koenig, utajený pra-pravnuk Alberta Einsteina, ktorý je sám uznávaným géniom a najmladším profesorom teoretickej fyziky na univerzite. Brilantnému vedcovi však kvôli smrteľnej dedičnej chorobe zostáva už len niekoľko rokov života, ktoré chce využiť naplno. K tomu popri chorobe využíva rôzne nelegálne prostriedky a aby neskončil vo väzení, môže si so svojou genialitou trest odpracovať ako nezávislý poradca policajnej detektívky, ktorej pomáha pri vyšetrovaní prípadov vrážd. V novinke okrem Juraja Loja, ktorý stvárňuje Filipa, účinkujú tiež Ivana Kubáčková, Richard Stanke, Dominika Richterová, Ady Hajdu, Peter Kadlečík, Lukáš Latinák, Monika Šagátová, Marián Miezga, Marko Igonda, Tobias Král, Lukáš Frlajs, Dávid Uzsák a mnohí ďalší.

Sledujte nový seriál Einstein už v nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Einstein