Bezpečnosť hercov bola na prvom mieste: Ako sa nakrúcala akčná scéna z autovrakoviska?

Nakrúcanie komediálno-kriminálneho seriálu Einstein sa realizovalo na viacerých zaujímavých miestach. Jedným z nich je určite aj autovrakovisko, na ktorom sa vyrábali scény z nedeľňajšej časti.

Nový komediálno-kriminálny seriál Einstein sa nakrúcal takmer dva mesiace a to vo viacerých lokalitách. Drvivá väčšina obrazov sa realizovala buď v exteriéroch alebo v reálnych priestoroch, čo znamená, že pre účely tohto nakrúcania neboli postavené špeciálne kulisy v ateliéri. Práca v teréne sa v mnohom líši od práce v seriálovom ateliéri. Nakrúcanie v reálnych priestoroch poskytuje možnosti na výrobu takých obrazov, ktoré v interiéri, logicky, nedokážete realizovať. Napríklad, akčná scéna z autovrakoviska, ktorú ste mohli vidieť v nedeľňajšej časti.

Nakrúcanie týchto obrazov tvorcov opäť potrápilo. Nielenže museli nájsť vhodné priestory, v ktorých sa mohlo nakrúcať, ale zároveň museli dostatočne ošetriť bezpečnosť hercov. V danom obraze sa vrah snaží žošrotovať auto, v ktorom sedia ľudia. Popri tom sa však uvoľňovali črepiny skla a karosérie, ktoré by mohli ublížiť aj dablérom. Tvorcovia preto na tieto účely použili figuríny, ktoré obliekli a učesali tak, aby zdiaľky pripomínali hercov. Ako sa robili jednotlivé obrazy a ako to vyzeralo počas nakrúcania? Pozrite si fotky v galérii!

​Sledujte komediálno-kriminálny seriál Einstein každú nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Einstein