Herci z Einsteina absolvovali pred nakrúcaním špeciálny výcvik: Aha, čo sa museli naučiť!

Stať sa policajtom v televíznom seriáli nie je také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Hercom totiž nestačí len naučiť sa texty. Aby pôsobili na obraze vierohodne, pred štartom nakrúcania sa musia všeličo naučiť!

Aby herec, ktorý na televíznej obrazovke stvárňuje policajta, vyzeral vierohodne, musí vynaložiť veľa úsilia. Pozorné oko diváka by totiž okamžite odhalilo, ak by seriálová či filmová postava nevedela narábať so zbraňou či s putami. Na toto mysleli aj tvorcovia komediálnej kriminálky Einstein a pre hlavných vyšetrovateľov zabezpečili špeciálny výcvik. "Dostali sme školenie s Rišom Stankem. Naučili nás pracovať so zbraňou, aspoň tú manipuláciu, aby sme nevyzerali ako dvaja amatéri. Priamo na nakrúcaní a párkrát objavil pán, ktorý je z povolania policajt. Rozprával nám svoje zážitky a bolo vidno, keď s nami aj točil, že tá jeho technika a jeho pohyby sú neskutočne profesionálne oproti nám," povedala pre joj.sk Ivana Kubáčková, ktorá v seriáli stvárňuje policajtku Lenku.

Einstein - Ivana Kubackova specialny vycvik Zdroj: TV JOJ

​Hoci ju výcvik bavil a nakrúcanie Einsteina si užívala, nevie si predstaviť, že by policajná uniforma a naháňanie zločincov boli jej každodenným chlebíkom. "Byť policajtom na televíznej obrazovke je niečo iné ako v skutočnom živote. Je okolo toho neskutočne veľa papierovačiek, čo sme sa tu rozprávali s policajtami. Ja som absolútny pacifista, som proti zbraniam a aj na pľaci, keď som náhodou mala tú zbraň, tak som si to hneď kontrolovala, či tam nie sú slepé náboje. Aby tam boli len vtedy, keď tam majú byť. Mám pred tým obrovský rešpekt a naozaj sa tých zbraní viac menej bojím," dodala s úsmevom.

Einstein - Richard Stanke specialny vycvik Zdroj: TV JOJ



Sledujte komediálno-kriminálny seriál Einstein každú nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Einstein