Dárius Koči sa v Einsteinovi zmenil na mŕtvolu: Ako sa nakrúcali scény s jeho hlavou?

V najnovšej časti komediálno-kriminálneho seriálu Einstein si zahral aj herec Dárius Koči, ktorý v rámci deja stvárňoval zavraždeného muzikálového herca. Jeho hlava bola oddelená od tela a mnohých divákov určite zaujímalo, ako sa táto scéna nakrúcala. My vám to prezradíme!

Herci sa vo svojej profesii stretnú so všeličím a nie je výnimkou, ak si musia zahrať mŕtvolu. Svoje o tom vie aj Dárius Koči, ktorý v seriáli Einstein stvárňoval zavraždeného herca. "Bola to skúsenosť, akú moc nevyhľadávam, ale bola to vážna situácia, samozrejme, a hrozná. Ale keďže to iba hráme, pre mňa to bola aj sranda. Síce by som si radšej zahral aj viac, ale tak dokonalá hlava je asi len moja," povedal pre joj.sk so smiechom. "Hrať mŕtvolu je vždy zaujímavé. Často je to tak, že prídete, dáte si kávičku a uložia vás ako keby spať. Takže, nesťažujem sa. Ležať nie je ľahké, je to náročná práca. (smiech) Našťastie, som aj niečo povedal a zaspieval, tak som si nepripadal až taký zbytočný," vysvetlil Dárius.

Keďže v scenári nemal veľa textov alebo množstvo akcií, samotné nakrúcanie náročné nebolo. Zabrať mu ale dalo strážiť si mimiku a nehýbať sa. "Ležal som, alebo som sa objavil vo vrecúšku, alebo som bol na stole položená hlava. Čo bolo zaujímavé, keďže to bol výrez na hlavu a telo som mal pod stolom schované, alebo lepšie povedané, schúlené a keďže mám 192 centimetrov, občas som už dostával kŕče. Ale skrátka mŕtva hlava sa nezačne tváriť nijak, takže som držal, aj keby čo bolo, keďže bola ostrá," zhodnotil. Príjemné podľa jeho slov nebolo ani to, keď mu filmári museli na hlavu nasadiť igelitové vrece. Ako všetky nebezpečné obrazy v Einsteinovi, aj tento sa nakrúcal tak, aby sa z práce všetci vrátili domov zdraví a celí. "Čo sa týka samotného igelitu, ležal som vystretý a hlava skončila v sáčku. Bez dychu som iba prežíval a modlil sa, aby sa kolegovia herci nepomýlili, šli rýchlo texty a mohol som začať dýchať," dodal Koči.

​Sledujte komediálno-kriminálny seriál Einstein každú nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Einstein