Vyšperkujte tradičnú slepačiu polievku: TIETO suroviny z nej urobia nebíčko v papuľke!

Nová relácia Gurmáni ulice vám predstaví to najlepšie zo slovenského, ale aj zo zahraničného street foodu. Navyše, ak s jedlom a varením radi experimentujete, môžete sa aj čo-to priučiť a inšpirovať sa.

Úplne nová relácia Gurmáni ulice vám ukáže, že street food, alebo po slovensky pouličné jedlo, na Slovensku je naozaj na svetovej úrovni a často sa v stánku na ulici najete lepšie, než v bežnej reštaurácii. Presvedčíte sa o tom už hneď v prvej epizóde, keď trojica známych mužov v zložení Jaro Slávik, Ludwig Bagin a Michal Nemtuda zavítajú do Senca. Tam navštívia pojazdný stánok s názvom Poľná kuchyňa, ktorá je v ponuke jedál tradičná a originálna zároveň. Trojicu moderátorov, napríklad, mimoriadne oslovila vyšperkovaná slepačia polievka, ktorá chutí úplne dokonalo. Podľa majiteľov čaro spočíva v surovinách, ktoré sú pri varení tohto jedla pomerne netradičné. Vývar je uvarený z restovanej koreňovej zeleniny a z restovaných húb, ktoré dodajú polievke to správne čaro. Do vývaru pridáte kura, ktoré pred tým upečiete na bylinkách. Jedlo len doplňte orestovaným petržlenom s mrkvou, hubami a klasické niťovky nahraďte celozrnnými cestovinami. Na záver jedlo jemne polejte ligurčekovým olejom a nebíčko v papuľke je hotové!

Gurmani ulice - netradicna slepacia polievka Zdroj: TV JOJ

Sledujte reláciu Gurmáni ulice každú nedeľu o 16:20 na JOJke!

redakcia / LF

redakcia / LF

Viac článkov od autora