Pripravte si chutnú večeru za desať minút: Táto syrová chuťovka je nebíčko v papuľke!

Relácia Gurmáni ulice vám týždeň čo týždeň predstavuje to najlepšie zo slovenského, ale aj zo zahraničného street foodu. Navyše, ak s jedlom a varením radi experimentujete, môžete sa aj čo-to priučiť a inšpirovať sa.

Magazín Gurmáni ulice je dôkazom toho, že street food, alebo po slovensky pouličné jedlo, na Slovensku je naozaj na svetovej úrovni a často sa v stánku na ulici najete lepšie, než v bežnej reštaurácii. Presvedčili sme sa o tom aj v uplynulej epizóde, keď trojica známych mužov v zložení Jaro Slávik, Ludwig Bagin a Michal Nemtuda zavítali do Mikulova. Tam v stánku syrára Klimeša okoštovali chutné a výdatné jedlo, ktoré hneď zaujme netradičnými kombináciami surovín. Základom je syr Haloumi, ktorý sa jemne osmaží buď vo fritéze, alebo na panvici v oleji. Keď je hotový, jemne ho osoľte. Následne ho doplníme šalátom poľníček a jogurtovým dresingom s citrónom, cesnakom a mätou. Dochutíme sladkým čili a dozdobíme granátovým jablkom. Servírujeme s nakrájaným pečivom. Dobrú chuť!

Sledujte reláciu Gurmáni ulice každú nedeľu popoludní na JOJke!