Nádejná herečka Bára Očenášová ako seriálová Jenny: Mala mrazivú inšpiráciu z reality!

Hlavnou hrdinkou nového seriálu Jenny je pätnásťročná tínedžerka, ktorej diagnostikujú leukémiu. Bojovníčku so zákernou chorobou si zahrala usmievavá Bára Očenášová.

Pre sympatickú blondínku Báru Očenášovú bola úloha tínedžerky Jenny absolútnou premiérou pred televíznymi kamerami.Bola to pre mňa prvá herecká úloha a som za to veľmi rada. Je to pre mňa posunutie, veľký krok vpred,“ povedala. Jedným z hlavných cieľov pri vzniku seriálu Jenny bolo, aby sa v spoločnosti šírila osveta. Na onkologické ochorenia sa totiž stále pozeráme akosi cez prsty. My v televízii JOJ spolu s tvorcami a zdravotníkmi, ktorí sa aktívne zapájali do procesu tvorby scenárov či samotného nakrúcania, veríme, že aj vďaka tomuto projektu sa vnímanie rakoviny radikálne zmení.

Čo o seriáli Jenny povedal režisér Peter Begányi? Pozrite si video:

Zároveň sa vďaka Jenny naučíme pochopiť, čo prežívajú samotní pacienti a ich rodina. Svoje o tom vie aj samotná herečka. Tá našla inšpiráciu našla v kamarátke, ktorá bola tiež onkologickou pacientkou. Vďaka rozhovorom s ňou dokázala veľmi verne a realisticky stvárniť emócie a myšlienky, ktoré idú hlavou mladému dievčaťu s vážnou diagnózou. „Rozprávala som sa s jednou mojou kamarátkou, ktorá si týmto celým prešla. Ona mi k tomu povedala veľmi veľa vecí, ktoré mi aj pomohli. Bola som z toho aj trochu vystrašená, ale v konečnom dôsledku mi to pomohlo. Chvíľkami som sa ako keby aj vžívala do nej. Bola pre mňa inšpiráciou,“ vysvetlila.

Sledujte výnimočný seriál Jenny už v nedeľu 1.marca o 20:35 na JOJke!