Grand Canyon 3

Na U2 až do New Yorku

Koncert U2 vo Viedni redaktorka Veronika Hulíková minulý rok pre pracovné povinnosti nestihla. Tento rok si však ich šou v New Yorku už nenechala ujsť. Majú v tom prsty jej kolegovia. Vstupenky dostala od nich na narodeniny.

Aj keď to na Slovensku tak nevyzerá, kalendár je svedkom. Letné prázdniny sú v plnom prúde a oddych a relax nepotrebujú len školopovinní, ale aj redaktori TV JOJ. Niekedy však človek mieni a ...  Každý deň sa totiž niečo deje. Niekedy menej, inokedy viac vážne a tragické. Tak to bolo aj minulý rok. „V podstate som plánovala ísť na koncert U2 do Viedne koncom augusta minulý rok, ale po tragédii v Devínskej Novej Vsi sme mali mnoho iných starostí,“ hovorí o novinárskom chlebíčku redaktorka Krimi Veronika Hulíková

Fanúšička Bona Voxa si tak návštevu rakúskej metropoly musela odpustiť. Všetko jej však vynahradili kolegovia. „V septembri som totiž od nich dostala ako narodeninový darček vstupenky na koncert U2 v New Yorku, ktorý bol toto leto,“ spomína. V januári tak s priateľom začali plánovať cestu, kúpili si letenky a rozhodovali sa, čo chcú v USA vidieť. „Z New Yorku, čiže východného pobrežia sme sa letecky presunuli na západné pobrežie. Nemohli sme vynechať San Francisco, Las Vegas, národný park Death Valley, kde boli neskutočné horúčavy a Grand Canyon,“ objasňuje tvár známa z obrazoviek TV JOJ. 

V krajine neobmedzených možností precestovali autom takmer 3000 kilometrov a strávili tam takmer tri týždne. Na otázku čo jej najviac utkvelo v pamäti, však odpovedá Veronika Hulíková bez zaváhania. „Samotný koncert,“ vracia sa opäť k príčine cesty. Bona mali totiž na dosah ruky. „Pretlačili sme sa veľmi blízko. Keď hrali, stáli tak do dvoch metrov od nás,“ spomína. Koncert U2 v New Yorku však nebol pre redaktorku prvým a vraj ani posledným. „Síce ukončili vyše dvojročnú šnúru, tak asi dlhšie koncertovať nebudú. Ale hneď, keď bude ďalšie turné, tak si možno vyberiem nejakú zaujímavú destináciu,“ uzavrela s úsmevom.