Kradne vám pes jedlo ešte aj zo stola? Dajte tomu definitívne zbohom!

Riešenie je jednoduché.

V relácii Miláčikovo si posvietime na ďalší problém, s ktorými sa majitelia psov stretávajú pomerne často. Zuzana je už zo svojho miláčika Tima zúfalá. Psík jej totiž neustále kradne všetko, čo vidí na očiach. A to rovno zo stola. Problém mu dokonca nerobí ani jedlo, ktoré má jeho majiteľka položené vyššie na kuchynskej linke. Timo sa vtedy jednoducho postaví na zadné labky a jedlo si uchmatne priamo do papule. Je to hotový výmyselník. Inštruktor Juraj však má aj na tento problém účinné riešenie. Ako prvý krok je to, že psa naučíme význam zakazujúceho povelu "FUJ".

Základom je naučiť psíka význam zakazujúceho povelu Základom je naučiť psíka význam zakazujúceho povelu FUJ Zdroj: TV JOJ

​To doposiaľ u Timovej majiteľky Zuzany vôbec nefungovalo. Zároveň psovi ukážeme aj to, že si nesmie brať jedlo z otvorenej dlane. Keď mu jedlo priamo ponúkneme, tak sa mu totiž priamo podriaďujeme. My mu však pri každom pokuse o uchmatnutie jedla z dlane musíme povedať zakazujúce slovo "FUJ" a v momente dlaň s lákavou dobrotou prudko zatvoriť. Keď psík postupne s uchmatnutím dobroty rezignuje, za odmenu mu dáme maškrtu z druhej ruky. Psík tak pochopí pravý význam slova FUJ a my môžeme pokračovať ďalej. Viac sa dozviete už dnes v relácii Miláčikovo. 

Sledujte reláciu Miláčikovo dnes o 18:20 na JOJke!