„Misska“ Bakošová mieri na Miss International: V čom bude ohurovať Japoncov?

Pozrite si exkluzívne zábery zo skúšky šiat!

Od finálového večera Miss Slovensko 2015 ubehlo len pár mesiacov a jednotlivé víťazky sa už postupne začínajú pripravovať na svetové súťaže krásy. Ako prvá bude Slovensko reprezentovať 1. vicemiss Barbora Bakošová, ktorá už 16. októbra odlieta do Japonska, kde sa pokúsi vybojovať titul Miss International. Pred rozhodujúcim finálovým večerom absolvuje množstvo spoločenských podujatí a prezentácií, ktoré sú pre reprezentantky štátov veľmi dôležité z hľadiska postupu. Je preto pochopiteľné, že si zo sebou musí vziať plné kufre šiat. „Šaty na finálový večer sú od Factory WTF , ktoré boli špeciálne vytvorené na túto príležitosť a boli vyrobené špeciálnym spôsobom. Kvetovaná potlač, ktorá je na nich, je od slovenského výtvarníka Viktora Freša. Týmto spôsobom sprejuje obrazy, ale Milan sa inšpiroval a použil jeho šablóny, s ktorými to robí,“ vysvetlila Bakošová, ktorá bude našu krajinu reprezentovať aj v niekoľkých šatách od talentovanej návrhárky Zlatice Hujbertovej. Nezabudla ani na luxusné šperky, ktoré pochádzajú z dielne Lindy Hudecovej a jej značky Linda´s Dream.

Barborin pobyt na Miss International nebude len o nablýskaných róbach a sexi šatách. Každá reprezentantka sa prísnej porote predstaví aj v národnom kroji. Ten, v ktorom sa ukáže Barbora, má veľmi zaujímavý príbeh. „V dnešnej dobe nie je jednoduché zohnať zachovalý a pekný kroj, čiže ma to trochu potrápilo. Našťastie, moja kamarátka mala jeden v domácej zbierke a je to kroj od jej babičky, v ktorom sa vydávala,“ povedala „misska“, ktorá sa na svetovú súťaž precízne pripravovala. „Snažila som sa udržať v kondícii od finále, keďže to bolo už v apríli. Počas leta som dovolenkovala, oddychovala, ale aj cvičila. Ale ja sa stravujem zdravo a udržiavam sa vo forme, pretože popri Miss sa venujem aj modelingu a to si vyžaduje , aby som bola stále vo forme. Ja mám geneticky dobrý metabolizmus, čiže sa v strave neobmedzujem a nediétujem. Občas si dám aj hodové jedlo,“ prezradila s úsmevom Barbora.

Uspieť vo veľkej konkurencii nie je jednoduché a vie to aj riaditeľka Miss Slovensko, Karolína Chomisteková. Sama sa pred dvomi rokmi zúčastnila na svetovej súťaži a Bakošovej dala pred odchodom cenné rady z praxe. „Myslím si, že Barborka má veľké šance, pretože práve kvôli tomu, že je jednak krásna, ale to nie je jediné, o čo tam ide. Keďže je tam veľmi veľká konkurencia a Barborka je jazykovo veľmi zdatná, je komunikatívna, milá a priateľská, čo jej môže pomôcť. Je tiež veľmi výrazná, čo je jedna z jej výhod,“ myslí si Chomisteková.

Zábery zo skúšky šiat na Miss International nájdete v priloženom videu!

zdroj foto: Patrik Havrila, Forza