Kuracina na pive

Recept od Habovcov.

Suroviny:

500g  kuracích pŕs
1 cibuľa
1 malý pór
1 lyžica rajčinového pretlaku
100-200 ml piva, svetlého
soľ
mleté čierne korenie
zemiaky

Postup:

Opečieme kuracinu, ktorú máme pokrájanú na rezančeky na oleji, vyberieme mäso von z panvice, extra na panvici opečieme cibuľku a pór, do ktorých potom pridáme pivo a redukujeme zmes. Nakoniec mäso a pór spojíme a prilievame po lyžičkách rajčinovú šťavu, ktorú dochutíme soľou a korením. Necháme všetkoprevariť a aby chute prešli mäsom.
Predvarené zemiaky hodíme na olej aj s rozmarínom a opečieme ich v šupke. Zemiaky máme v celku, lebo sú maličké a mladé. Ak nie je sezóna prekrojíme zemiaky na mesiačiky.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!