Hovädzie na kôpri
Suroviny:
0,500g hovedzie stehno
100 g maslo
3 lyžice kôpru -čerstvého
33 percentná smotana
cibuľa
hl muka
citrón
cukor
výivar hovädzí
soľ
korenie
knedľa ako priloha
Postup:
Hovädzie stehno umyjeme, odblaníme a nakrájame na tenké plátky, ktoré pocitrónujeme a necháme odležať.
Na olej- slnečnicový- si dáme speniť cibuľu, na ktorú pridáme opiecť mäso. Ak sa mäso zatiahne, okoreníme ho a posolíme a zalejeme vývarom. Môžeme pridať celý cesnak a trošku chilly papričky, ale veľmi jemne a opatrne, aby sa neprebili chute. Dusíme pod pokrievkou do mäkka, čo závisí od kvality a prípravy mäsa pred opekaním/ ak mäso máme naložené v marináde deň vopred, tak príprava je rýchlejšia/. Na panvici na masle si urobíme karamel z cukru, môže byť hnedý a kryštálový, zalejeme ho smotanou, pridáme tam dobre nasekaný čerstvý kôpor a zahustíme omáčku hrudkou masla rozpracovaného s múkou. Toto celé necháme prevrieť a ak je hovädzina mäkká, tak môžeme servírovať mäso s kôprovou omáčkou a knedĺou.