Moja mama - recepty - kacacie prsia

Kačacie prsia s gaštanovou omáčkou

Recept od Bendárovej a Kožákovej.

Ingrediencie:

  • Kačacie prsia – 4ks
  • Smotana na šľahanie 33%
  • Gaštanové pyré – 100g
  • Tartufo pasta
  • Sušené slivky – 100g
  • Koňak
  • Zemiaky (varené, ošúpané) – 300g
  • Vajcia – 1ks
  • Polohrubá múka
  • Soľ
  • Korenie
  • Maslo
  • Šalotka
  • Tymian

Postup:

Prsia dáme na rozpálenú panvicu dole kožou, ktorá je šachovnicovo narezaná. Osolíme ich a okoreníme. Varené zemiaky rozmágame, pridáme vajíčko, soľ, múka. Medzitým nám musí vrieť voda na cesto. Z cesta si spravíme šulce ktoré nakrájame na kolieska. Do každého kolieska spravíme značku vidličkou a dáme variť do vriacej vody. Hotové vyplávajú na hladinu. Po uvarení do nich pridáme trochu masla a dáme na panvicu spolu s najemno nakrájanou šalotkou. Na panvicu si dáme smotanu, gaštanové pyré. Rozvaríme. Pridáme tartufo pastu. Sušené slivky s koňakom oflambujeme na panvici. Treba flambovaciu pištoľ.